October 01, 2008

tilam & bantal

rasa excited untuk sambut 1st baby saya ekspresikan pada pillow case untuknya. mulanya confuse jugak saya nak pilih warna n fabric design macam mana memandangkan pada masa tu saya masih x tahu bakal dapat baby boy o girl. finally, beli dua warna n jahit dua-dua.
saya beli warna orange untuk baby girl dan warna biru untuk baby boy. saya teruja untuk jahit dulu warna orange sebab da lama imagine designnya..




yang ni pillow case warna biru...yang ni ceduk or ambik inspirasi style laura ashley..konon-konon la..
yang ni dapat kritikan hebat dari hubby saya...dia cakap x praktikal langsung..butang n piping tu akan buat kepala baby tu sakit je. saya pun silap sebab terbuat piping tu besar sangat...tapi butang tu...memang masa tu saya teringin o ngidam bantal baby yang ada butang...hehe..all fabrics saya beli di kamdar...harga?cukup murah..sebab memang levelnya kain murah hehe..


tata =)


2 comments:

Azie said...

mungkin bila nak guna bantal nih, sebelah yg ada butang ni diterbalikkan.. neeway, cute bantal-bantal ni. gud job gal !

Sharifah said...

cute.... sooo cute
:)

kakpah nak try tapi tak mula2 lg
:)