December 29, 2010

lagi pouch burung, yassin beserta cover dan party pack

terbiar lagi blog ni...tenggelam timbul..tenggelamnya lama timbulnya sekejap saja..huhu
sekarang keadaan  tidak mengizinkan untuk menjahit, saya sudah 'berbadan dua' buat kedua kalinya(heheee)..secara tiba-tiba saya hilang minat melihat mesin jahit, apatah  lagi nak menyentuh  dan bertambah la pulak saja2 nak mencuba menjahit.berbeza betul masa pregnant pertama,semangatnya terlebih-lebih. masuk bulan kedua mula alah, lagi la tutup mesin dengan kain..tak nak tengok langsung mesin jahit!!

lepas ni sekolah dah nak bermula..makanya sepilah lagi blog ini..kebiasaannya awal-awal tahun sibuk banyak. menguruskan kelas dan acara macam2 termasuklah sukan.

Ini. oderan dari Hawa, Ampang. dah  lama sebenarnya hawa m'order..dari hawa tengah pregnant sampai la hawa da nak habis pantang, tak jugak siap2. kesian hawa, alhamdulillah hawa faham keadaan saya dan dia juga berpuas hati dengan hasil yang diterima.thanks hawa =) . hawa order sebanyak 50 pouch burung, 50 yassin berserta cover dan juga 50 party pack. ini percubaan pertama hasilkan party pack, banyak jugak saya belajar dan lepas ini mungkin da tahu apa yang perlu dibuat dan macam mana nak bajetkan belanja.ramai ahli keluarga yang membantu dan juga tak ketinggalan 'terpaksa' mengerahkan tenaga menyiapkan oderan ini, terima kasih daun keladi! 


oderan dari hawa yang bertemakan kuning ceria


yassin beserta cover
surah yassin saiz kecil beserta cover


kombinasi polka dan bunga2
kombinasi polka dan bunga


tema kuning



pouch burung berwarna kuning
pouch burung


pouch burung bergantungan
pouch burung bergantungan


free gift tag
free gift tag


party pack1
percubaan pertama party pack


party pack2


sekian.kita jumpa lagi

tata=)

7 comments:

Lily Riani said...

it's actually for niece's party and nephew's aqiqah. just saw it today, love it so much. thanks for making my sis in-law happy :D

wanted to recommand you the below site, minah ni memang cam terror and creative. i banyak follow blog2 creative nih but i jek yang tak creative + i malas. hehehheh....

http://thisismeinspired.blogspot.com/2010/12/baby-doll-diaper-bags.html

suziyana said...

idea yang menarik..buleh buat utk majlis cukur rambut anak saya plak nanti..

Anonymous said...

behind your achievement in order to complete the product is.......
who do sewing, designing, printing, organizing..........

.:LuVnieNajeR:. said...

kalo nk wat tempahan bape lame masa utk siap sebelum majlis??

deja said...

lily riani:lega rasanya hawa n u suka..=)..sy da tgk blog tu,memang best n byk idea..kreatif betul!!

suziyana:..dialu-alukan=)..hehe

niena:tempoh siap mengikut bilangan tempahan dan bergantung juga pada masa free..hehe..better order 2,3 bln sblm majlis..;)

chenta-shazana said...

nice sgt yg surah yassin cover tu...good job...

Nor Lidya Wati said...

bape u charge utk bird tuh or i nak request utk buat patung owl? and bape min order.

can u email me the quotation at lydia_nasir@yahoo.com